Специалистите от iFixit проучиха вътрешността на смартфона Huawei P20 Pro, който

...
Специалистите от iFixit проучиха вътрешността на смартфона Huawei P20 Pro, който
Коментари Харесай

В смартфона Huawei P20 Pro от три фото-модула, само един е с оптична стабилизация

Специалистите от iFixit изследваха вътрешността на смартфона Huawei P20 Pro, който беше публично показан в края на март, а към този момент е наличен и в България. Очаквайте скоро и подробното ревю на апарата, което приготвяме.



Спомнете си, че смарт телефонът работи въз основата на процесора HiSilicon Kirin 970, в който работи графичния контролер Mali-G72 MP12 и мрежовия модем LTE Category 18. Той е екипиран с екран с размер 6,1 инча диагонално, а резолюцията му е 2240 × 1080 пиксела. В апарата се употребява оперативната памет LPDDR4 SDRAM от Samsung.



Главната специфичност на смарт телефона е тройният модул на главната камера. В нейното съоръжение са включени датчици с 40, 20 и 8 Mp. Аутопсията демонстрира, че  трите датчика на главната камера се свързват към платката благодарение на два конектора . В оборудването на смарт телефона тези модули са ситуирани отвесно един на различен.



Huawei отбелязва, че единствено 8-Mp фото-модул е с оптична система за стабилизация на изображението, а за останалите модули се употребява софтуерно решение. Но, експертите от iFixit са открили, че всички три модула на камерата са оборудвани с хардуерна оптична стабилизация на изображението, само че в два от модулите тя явно не е задействана.



Относно ремонтопригодността на Huawei P20 Pro, той е оценен на 4 точки от 10 вероятни по скалата на iFixit. За плюс на структурата е оповестена модулността на доста от съставените елементи, което улеснява тяхната замяна. Трудна е обаче процедурата за коригиране на екрана. Освен това, на експертите на сервизните центрове ще им лишава доста време промяната на батерията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР